Nyheter

Nyanställde Mikael ritar CAD hos EL & PC: ”En annan värld”


Publicerad: november 25, 2021

EL & PC har numera en egen CAD-ritare. Efter 20 år i branschen på samma företag valde Mikael Verlage att prova något nytt och ansluta till samma team som sin gamla barndomsvän. Vi hälsar Mikael varmt välkommen!

CAD-ritare är den officiella titeln men kär kollega har många namn och mer inofficiellt beskrivs Mikael både som ”dokumentationsingenjör” och ”CAD-kungen”.

– Oj, ja det var tjusigt! Men du ser, det är som ett litet kungarike här, säger Mikael och slår skrattandes ut med armarna samtidigt som kontorsstolen sveper från vänster till höger.

Intill honom vilar hunden Gin, hans trogna följeslagare, och framför står skärmarna med en bygghandling i 2D som förvandlas till en relationshandling i 3D. Mikael började hos EL & PC i augusti och det var via arbetsledaren Johan Eriksson som han hittade hit.

– Jag är bekant med Johan sedan tonåren och han frågade mig om jag var intresserad av att börja här eftersom de har så pass mycket ritjobb nu för tiden. Efter 20 år har man fastnat i en viss lunk, så det kändes skönt att få prova något nytt. Det är spännande.

 

Djupare förståelse för elsystemen

Med 20 års erfarenhet av CAD-ritande sitter det i ryggmärgen. Det som däremot är nytt för Mikael är en djupare förståelse för de elsystem som projekteras.

– Det är en lite annan värld än vad jag har hållit på med tidigare. Nu börjar jag förstå systemen och lära mig hur det är ihopkopplat. Förut behövde jag inte det på samma sätt.

Mikael berättar att det har blivit några internutbildningar sedan han kom till EL & PC.

– Jag har somnat ovaggad, helt klart. Jag har även fått lite merutbildning så att jag kan hjälpa till med felsökningar på Prodoc-saker, alltså konferensrumslösningar. Det är väldigt kul!

 

”Också en sån grej som var rolig”

På fritiden tycker Mikael om att vistas ute i naturen där han gärna paddlar eller fotograferar. Han visar upp en imponerade bild på en flygande Fiskgjuse med en mört mellan klorna. Mikael tycker även om att spela golf.

– Det var också en sån grej som var lite rolig när jag kom hit, att det snackas golf i varenda rum ungefär. Så det är kul! Jag var i princip ensam om mitt golfintresse tidigare.

Nu siktar Mikael på att ställa upp i företagsturneringen som han har hört ryktas om ska spelas nästa år, och han verkar stortrivas i sin nya roll som CAD-ritare på EL & PC.

– Det är otroligt trevligt folk här, ursäkta språket, säger Mikael som egentligen inte använde ordet ”otroligt”. Alla är pigga och glada så det är verkligen jättetrevligt tycker jag!

Att våga byta spår ledde Jimmy till EL & PC: ”Varit givande på alla sätt”


Mitt i livet bestämde sig Jimmy Kindlund för att prova något helt nytt. Att utbilda sig och byta arbetsfält. Snart har Jimmy gjort sitt första år på EL & PC och får göra precis det han vill göra – nämligen att konstruera och programmera. Välkommen Jimmy! Jimmy kom precis tillbaka från ett projektbesök vid Atria […]

Nyanställde Mikael ritar CAD hos EL & PC: ”En annan värld”


EL & PC har numera en egen CAD-ritare. Efter 20 år i branschen på samma företag valde Mikael Verlage att prova något nytt och ansluta till samma team som sin gamla barndomsvän. Vi hälsar Mikael varmt välkommen! CAD-ritare är den officiella titeln men kär kollega har många namn och mer inofficiellt beskrivs Mikael både som […]

Möt Azer – vår nya programmerare: ”Det klickade direkt!”


Har du funderat på hur kontorets kaffemaskin funkar? Sådant funderar Azer på, och sen funderar han på hur maskinen kan fungera ännu bättre. Nu jobbar Azer visserligen inte med kaffemaskiner utan främst med att förbättra större och mer avancerade robotar. Vi säger välkommen till Azer Suman – vår nya programmerare. Kaffet skvalpar ner i koppen. […]

EL & PC utbildar automationsingenjörerna: ”Första gången vi provar det här”


De blivande automations- och robotingenjörerna från Hermods fick under fyra intensiva veckor lära sig allt om att bygga apparatskåp. I ett nära samarbete med yrkeshögskolan har EL & PC fått förtroendet att både utforma programmets elkonstruktionskurs och lära ut sina kompetenser till eleverna. – Vi har samarbetat med Hermods under många år. Framförallt genom att […]

Erik visade framfötterna på praktiken och fick jobb: ”Superskönt!”


Under gymnasietiden praktiserade Erik Villgren på EL & PC. Direkt efter studenten fick han jobb. Sedan i somras har han som heltidsanställd på firman hunnit prova på mycket på företaget och får bredda sina praktiska kunskaper på både små och stora projekt.  – Det är alltid bra med kunskap. Som ny på företaget vill jag […]

David och Marcus har en elektrisk kemi


David Carlström och Marcus Andersson började båda på El & PC i september 2019. Redan har de hunnit vara på flera projekt tillsammans. Nu är de vid Lagerhuset i Örebro och arbetar med den blivande gymnasieskolans styrsystem och automation – ett arbete och samarbete som fungerar väldigt bra. David är 22 år och kommer från […]