Nyheter

Att våga byta spår ledde Jimmy till EL & PC: ”Varit givande på alla sätt”


Publicerad: februari 16, 2023

Mitt i livet bestämde sig Jimmy Kindlund för att prova något helt nytt. Att utbilda sig och byta arbetsfält. Snart har Jimmy gjort sitt första år på EL & PC och får göra precis det han vill göra – nämligen att konstruera och programmera. Välkommen Jimmy!

Jimmy kom precis tillbaka från ett projektbesök vid Atria i Sköllersta. Det är ett stort projekt som sträcker sig över flera månader. Som elkonstruktör arbetar Jimmy med flera projekt samtidigt, både inne på kontoret och ute på plats vid projekten.

– Mitt jobb kan vara att exempelvis montera ett mindre elskåp, berättar Jimmy och pekar på ett litet elskåp som ligger nedanför skrivbordet.

– Då kommer jag hit och ritar, konstruerar och lurar på funktionerna, fortsätter han.

 

”Det är nog inget fel att byta så där. Mitt i livet”

För att kunna arbeta som elkonstruktör krävs en utbildning. Det var så Jimmy lärde sig det han gör idag. Efter 17 år på samma arbetsplats inom flygfrakt ville han byta riktning och valde att börja studera på Hermods.

– Det är nog inget fel att byta så där. Mitt i livet, konstaterar Jimmy.

Jimmy känner att han har hamnat rätt. Att det definitivt var ett bra val att utbilda sig och byta spår. Även fast det såklart fanns utmaningar, speciellt i början.

– Det var en omställning efter en så lång tid inom ett annat fält. Det är alltid en utmaning att börja om. Men det var givande att göra det, på alla sätt.

 

Ett projekt i handen sedan dag ett

På EL & PC jobbar Jimmy och hans kollegor ofta med individuella projekt. Däremot finns det alltid någon att fråga om man stöter på problem eller funderar över lösningar.

– Det finns mycket kunskap i huset. Saker löser sig alltid, fortsätter han.

Jimmy berättar också att det är bra ruljangs hos EL & PC och alltid finns mycket jobb, vilket han uppskattar och tycker är kul. Så har det varit mer eller mindre sedan dag ett.

– Jag fick ett projekt i handen första dagen jag kom hit. De frågade vad jag ville göra, vilket var att konstruera och programmera. Och så har det blivit! Jag trivs jättebra.

Att våga byta spår ledde Jimmy till EL & PC: ”Varit givande på alla sätt”


Mitt i livet bestämde sig Jimmy Kindlund för att prova något helt nytt. Att utbilda sig och byta arbetsfält. Snart har Jimmy gjort sitt första år på EL & PC och får göra precis det han vill göra – nämligen att konstruera och programmera. Välkommen Jimmy! Jimmy kom precis tillbaka från ett projektbesök vid Atria […]

Nyanställde Mikael ritar CAD hos EL & PC: ”En annan värld”


EL & PC har numera en egen CAD-ritare. Efter 20 år i branschen på samma företag valde Mikael Verlage att prova något nytt och ansluta till samma team som sin gamla barndomsvän. Vi hälsar Mikael varmt välkommen! CAD-ritare är den officiella titeln men kär kollega har många namn och mer inofficiellt beskrivs Mikael både som […]

Möt Azer – vår nya programmerare: ”Det klickade direkt!”


Har du funderat på hur kontorets kaffemaskin funkar? Sådant funderar Azer på, och sen funderar han på hur maskinen kan fungera ännu bättre. Nu jobbar Azer visserligen inte med kaffemaskiner utan främst med att förbättra större och mer avancerade robotar. Vi säger välkommen till Azer Suman – vår nya programmerare. Kaffet skvalpar ner i koppen. […]

EL & PC utbildar automationsingenjörerna: ”Första gången vi provar det här”


De blivande automations- och robotingenjörerna från Hermods fick under fyra intensiva veckor lära sig allt om att bygga apparatskåp. I ett nära samarbete med yrkeshögskolan har EL & PC fått förtroendet att både utforma programmets elkonstruktionskurs och lära ut sina kompetenser till eleverna. – Vi har samarbetat med Hermods under många år. Framförallt genom att […]

Erik visade framfötterna på praktiken och fick jobb: ”Superskönt!”


Under gymnasietiden praktiserade Erik Villgren på EL & PC. Direkt efter studenten fick han jobb. Sedan i somras har han som heltidsanställd på firman hunnit prova på mycket på företaget och får bredda sina praktiska kunskaper på både små och stora projekt.  – Det är alltid bra med kunskap. Som ny på företaget vill jag […]

David och Marcus har en elektrisk kemi


David Carlström och Marcus Andersson började båda på El & PC i september 2019. Redan har de hunnit vara på flera projekt tillsammans. Nu är de vid Lagerhuset i Örebro och arbetar med den blivande gymnasieskolans styrsystem och automation – ett arbete och samarbete som fungerar väldigt bra. David är 22 år och kommer från […]