Nyheter

JACOB ORIENTERAR SIG FRAM PÅ VINGEN


Publicerad: juni 4, 2018

Jacob Eriksson, 21, började arbeta på EL & PC direkt efter sin gymnasieutbildning för två år sedan. Idag ansvarar han, tillsammans med Anders Holmberg, för elinstallationerna på OBK´s bygge Vingen.

Bygget som är ett lägenhetskomplex på sju våningar och 51 stycken lägenheter innebär att man som ansvarig för elen måste ha full kontroll på läget, något som den tävlingsinriktade orienteraren trivs med.

– Det är hårt slit, men jag trivs jättebra med min tillvaro på företaget. Det är mycket härliga människor och bra chefer, vilket gör att det är lättare att utföra ett bra jobb, säger Jacob.

Jacob och hans kollega Anders har varit på plats sedan september förra året. Innan de anslöt till bygget hade man en installatör som var med under gjutningsarbetet. Men idag är det alltså bara Jacob och Anders från EL & PC på plats, och just för dagen får Jacob agera rivningsarbetare.

– Jag bilar fram våra kablar som skadades i samband med gjutning av en vägg. Det är sådant som händer ibland. I övrigt så går dagarna mycket åt till samordning mellan olika yrkesgrupper samtidigt som vi just nu kopplar in all utebelysning.

Hur går bygget för er del, sett till tidsplanen?

– Det går bra och vi ligger med helt enligt tidsplanen. Just nu har snickarna forcerat lite, vilket gör att vi också får mer att göra.

Jacob är bosatt på Öster i Örebro och fritiden spenderas allra helst på en stig i skogen med karta i hand.

– Jag håller på med orientering, så min fritid spenderas mestadels ute i skogen, vilket är ett skönt avbrott i vardagen.

Tävlar du på elitnivå?

– Ja, fast jag klev precis upp ifrån junior till senior så det är tufft, men kul!

Emilia fick jobb direkt efter studenten


Emilia Sundh tog förra året studenten från Tullängsgymansiet där hon läst El- och energiprogrammet. Under studietiden hade hon sin första praktik på El & PC och sedan dess har hon arbetat på företaget under nästan varje lov från skolan. Nu finns Emilia på heltid hos oss på El & PC, där hon jobbar med elinstallationer.  […]

Från ABB Robotics till EL & PC


Eric Jacobsson har en lång bakgrund som automationstekniker och serviceingenjör. Nu finns han hos oss på El & PC och arbetar som robotprogrammerare och plc-programmerare.

Möt vår programmerare, Hampus!


Hampus Forsberg är 30 år och arbetar som programmerare. En roll han funnit som utmanande och varierande – och inte minst rolig. Han har tagit en paus från byggnationen av ett apparatskåp, och ska nu berätta mer för oss om hans första år på EL & PC.

MÅRTEN – EN FLEXIBEL ARBETSLEDARE


Förra gången vi träffade Mårten hade han precis avslutat sitt första projekt som ledande montör. Två år har gått, och numera har han fått en arbetsledarroll på EL&PC – en roll som innebär betydligt mycket mer mentalt arbete. – Min bild av arbetsledarrollen var att man mestadels träffade kunder, räknade på jobb och skötte mycket […]

Andreas Nordh om EL & PC´s framfart


EL & PC har under de senaste åren tilldelats diverse priser för sitt sätt att bedriva företaget. Bland annat har man två år i rad blivit nominerade till Årets Hantverkare. Företaget har sedan 2012 haft fyra delägare – Andreas Nordh, VD och personalansvarig. Johan Eriksson, Installationsansvarig. Juha Pakarinen, Automationsansvarig och Jan-Erik Rosander med övergripande ansvar […]

Daniel – en världsvan automationsingenjör


Daniel Gustavsson, 32 år, har arbetat som automationsingenjör på EL & PC i snart tre år. Ett yrke som i grunden går ut på att få industriella processer att bli mer eller mindre automatiserade, och på EL & PC utförs inte automationsjobben bara hemma i Sverige. Daniel har under sin tid på el- och automationsföretaget […]