Nyheter

Innebandy och föräldraledighet tog Oskar till El & PC


Publicerad: februari 25, 2020

Oskar Örnéus är ett av företagets senare tillskott. Det var i september 2019 som Oskar blev en del av El & PC och här arbetar han med installation och service – något han har lång erfarenhet av. Men vägen hit har inte varit spikrak. Vi kan säga att intresset för El & PC smygstartade redan för många år sedan. 

–  Jag känner Andreas Nordh (VD) sedan tidigare, jag har haft honom som innebandytränare. Vi har väl pratat lite allmänt om el-branschen under innebandyåren och redan då blev jag nyfiken på El & PC, berättar Oskar.

Under drygt nio år har Oskar arbetat med installation och service men hos en annan arbetsgivare. Och det var först när han blev föräldraledig i april 2019 som det kändes som rätt tillfälle att prova något nytt. Efter ledigheten anslöt han till El & PC, sin forne innebandytränare och hans nya kollegor. 

– Det känns bra, jag trivs riktigt bra! Alla är väldigt vänliga och har välkomnat mig väl. Jag tycker det känns som att jag gjorde rätt val att byta jobb, även fast jag trivdes bra på gamla firman också. Men det var dags att se någonting annat.

Jobb- och blöjbyten är heller inte de enda förändringarna som har skett i Oskars liv under senare tid. Han har även valt att hoppa på en utbildning och ser El & PC som en bra arbetsplats att utvecklas på. 

– Jag tycker att jag redan fått utvecklats i yrket en del. Jag läser också en utbildning på distans till projektledare. Det känns som att jag får bra nytta av den utbildningen här på El & PC, berättar Oskar och fortsätter:

– Utvecklingspotentialen är lite annan i en större firma som El & PC. Vi var bara sex stycken anställda där jag arbetade tidigare så på så sätt är det ju skillnad. Samtidigt tycker jag inte riktigt att det känns som en stor firma. Det märks att cheferna försöker se alla och man försvinner liksom inte i mängden bland alla anställda här och det tycker jag är jättebra.

David och Marcus har en elektrisk kemi


David Carlström och Marcus Andersson började båda på El & PC i september 2019. Redan har de hunnit vara på flera projekt tillsammans. Nu är de vid Lagerhuset i Örebro och arbetar med den blivande gymnasieskolans styrsystem och automation – ett arbete och samarbete som fungerar väldigt bra. David är 22 år och kommer från […]

Innebandy och föräldraledighet tog Oskar till El & PC


Oskar Örnéus är ett av företagets senare tillskott. Det var i september 2019 som Oskar blev en del av El & PC och här arbetar han med installation och service – något han har lång erfarenhet av. Men vägen hit har inte varit spikrak. Vi kan säga att intresset för El & PC smygstartade redan för […]

Emilia fick jobb direkt efter studenten


Emilia Sundh tog förra året studenten från Tullängsgymansiet där hon läst El- och energiprogrammet. Under studietiden hade hon sin första praktik på El & PC och sedan dess har hon arbetat på företaget under nästan varje lov från skolan. Nu finns Emilia på heltid hos oss på El & PC, där hon jobbar med elinstallationer.  […]

Från ABB Robotics till EL & PC


Eric Jacobsson har en lång bakgrund som automationstekniker och serviceingenjör. Nu finns han hos oss på El & PC och arbetar som robotprogrammerare och plc-programmerare.

Möt vår programmerare, Hampus!


Hampus Forsberg är 30 år och arbetar som programmerare. En roll han funnit som utmanande och varierande – och inte minst rolig. Han har tagit en paus från byggnationen av ett apparatskåp, och ska nu berätta mer för oss om hans första år på EL & PC.

MÅRTEN – EN FLEXIBEL ARBETSLEDARE


Förra gången vi träffade Mårten hade han precis avslutat sitt första projekt som ledande montör. Två år har gått, och numera har han fått en arbetsledarroll på EL&PC – en roll som innebär betydligt mycket mer mentalt arbete. – Min bild av arbetsledarrollen var att man mestadels träffade kunder, räknade på jobb och skötte mycket […]