Nyheter

FASTIGHETSBOLAG FÅR NYA KONTOR


Publicerad: oktober 13, 2017

Kumla Bostäder är ett av Örebro Läns största fastighetsbolag. När fastighetsjätten skulle bygga nya kontorslokaler i Kumla var det totalentreprenören OBK Sverige AB som vann den prestigefyllda upphandlingen, vilket i sin tur ledde till att EL&PC, som inte sällan arbetar som underentreprenör åt OBK, fick ansvara för all elinstallation och automation på bygget.

– Vi är otroligt nöjda med alla våra underentreprenörer, och EL&PC är inget undantag. Vi har fått jättebra feedback ifrån beställaren, säger Karl Brugge, Projektledare på OBK Sverige AB.

Under hösten 2016 påbörjades arbetet på Verkmästaren, som projektnamnet lyder.

– I förstaläget var vi där och lade rör i plattan. Sedan drog jobbet igång i februari -17 med stegmontage och kabeldragning, berättar Mårten Göransson, ledande montör på EL&PC.

Under de inledande veckorna av byggnationerna var man tre stycken elektriker på plats, samt en ifrån företagets styr- och automationsavdelning. Bygget har sedan fortlöpt under semestertider, vilket betytt att antalet personal varierat något. Trots det har bygget gått bra, menar Mårten:

– Eftersom det var första gången jag jobbade som ledande montör så fanns det såklart många orosmoment för min egen del inför byggstarten. Den största utmaningen skulle vara att delegera arbetsuppgifterna till mina kollegor och se till att jobbet kunde flyta på så smärtfritt som möjligt, men det har gått jättebra. Alla OBK´s byggen är noggrant projekterade, vilket leder till att det finns bra handlingar att följa och det uppstår inga direkta krockar yrkesgrupperna emellan, konstaterar Mårten.

Ofta avslutas byggen i den här storleken i någon form av kontrollerat kaos för att alla yrkesgrupper ska hinna bli klara till slutbesiktning. Men på Verkmästaren har inte den nidbilden av ett bygge alls speglat verkligheten.

– Hela bygget andades en mycket god stämning, där alla yrkesgrupper var mycket flexibla och tillmötesgående. Det var en liten forcering inledningsvis, för att direkt köpa lite tid, men i övrigt så var det inte någon direkt stress. Det har varit ett bra bygge och framförallt ett skönt gäng att jobba med, avslutar Mårten.

Möt vår programmerare, Hampus!


Hampus Forsberg är 30 år och arbetar som programmerare. En roll han funnit som utmanande och varierande – och inte minst rolig. Han har tagit en paus från byggnationen av ett apparatskåp, och ska nu berätta mer för oss om hans första år på EL & PC.

MÅRTEN – EN FLEXIBEL ARBETSLEDARE


Förra gången vi träffade Mårten hade han precis avslutat sitt första projekt som ledande montör. Två år har gått, och numera har han fått en arbetsledarroll på EL&PC – en roll som innebär betydligt mycket mer mentalt arbete. – Min bild av arbetsledarrollen var att man mestadels träffade kunder, räknade på jobb och skötte mycket […]

Andreas Nordh om EL & PC´s framfart


EL & PC har under de senaste åren tilldelats diverse priser för sitt sätt att bedriva företaget. Bland annat har man två år i rad blivit nominerade till Årets Hantverkare. Företaget har sedan 2012 haft fyra delägare – Andreas Nordh, VD och personalansvarig. Johan Eriksson, Installationsansvarig. Juha Pakarinen, Automationsansvarig och Jan-Erik Rosander med övergripande ansvar […]

Daniel – en världsvan automationsingenjör


Daniel Gustavsson, 32 år, har arbetat som automationsingenjör på EL & PC i snart tre år. Ett yrke som i grunden går ut på att få industriella processer att bli mer eller mindre automatiserade, och på EL & PC utförs inte automationsjobben bara hemma i Sverige. Daniel har under sin tid på el- och automationsföretaget […]

JACOB ORIENTERAR SIG FRAM PÅ VINGEN


Jacob Eriksson, 21, började arbeta på EL & PC direkt efter sin gymnasieutbildning för två år sedan. Idag ansvarar han, tillsammans med Anders Holmberg, för elinstallationerna på OBK´s bygge Vingen. Bygget som är ett lägenhetskomplex på sju våningar och 51 stycken lägenheter innebär att man som ansvarig för elen måste ha full kontroll på läget, […]

BENGT STYR BYGGPROJEKTEN


Bengt Andersson jobbar som Projektledare på Fastighetsautomations-enheten hos EL & PC. Han kommer närmast från Caverion, där han arbetade under 10 år. Det var ungefär ett år sedan som Bengt började arbeta på EL & PC, och han trivs mycket bra med tillvaron. – Vi har en bra sammanhållning där alla hjälps åt, vilket är […]