Nyheter

Emilia fick jobb direkt efter studenten


Publicerad: januari 14, 2020

Emilia Sundh tog förra året studenten från Tullängsgymansiet där hon läst El- och energiprogrammet. Under studietiden hade hon sin första praktik på El & PC och sedan dess har hon arbetat på företaget under nästan varje lov från skolan. Nu finns Emilia på heltid hos oss på El & PC, där hon jobbar med elinstallationer. 

Emilia inleder med att berätta att hon jobbat på El & PC hela sommaren 2019, efter att hon tagit studenten från Tullängsgymnasiet. Under den tiden blev hon även tillfrågad om att arbeta kvar på firman. Hon förklarar att det idag är många från hennes gymnasieskola som arbetar på El & PC. Idag är det till och med är två andra från Emilias tidigare klass som också fått jobb här. 

Hur kom det sig att du valde att ha din praktik här?
– Inför första praktikperioden lottade skolan ut de arbetsplatser som vi skulle få vara på. Jag hamnade på El & PC och de var väldigt nöjda med mig och jag själv trivdes jättebra. Därefter fortsatte jag att ha mina andra praktiktillfällen här och började då även att jobba extra på mina lov. 

Hur känns det att börja jobba heltid här direkt efter studenten?
– Jag blev tillsvidareanställd med en gång i somras och det gav mig otroligt mycket. Det kändes jätteroligt och jag tycker verkligen att jag har hunnit utvecklats mycket redan!

Emilia arbetar med elinstallation hos både privatpersoner och företag i Örebro-området. Hennes arbetsuppgifter är varierade. De innefattar bland annat installation av el-uttag eller strömbrytare och slangdragning där emellan. Emilia betonar att det är projektvariationen hon uppskattar mest med sitt jobb. 

– Även delen kring problemlösningen är rolig, vilket är en stor del i detta yrke. Det är också kul att det ständigt kommer ny teknik, så att man alltid får lära sig nya saker. Nu har jag exempelvis fått arbeta mycket med ett intelligent system som gör att man kan styra all elektronik med ett knapptryck i telefonen. Superroligt! 

Vidare berättar Emilia att hon är tacksam för det nära samarbetet mellan El & PC och Tullängsskolan. Hon hyllar deras initiativ eftersom praktiken gett henne mycket kompletterande praktisk erfarenhet.

– Det gjorde mig varm i kläderna innan jag började jobba här på heltid. El & PC är enligt mig en perfekt firma för praktikanter då man får vara delaktig och lära sig väldigt mycket. De vill att man ska göra många moment i praktiken, så att man får så mycket kunskap som möjligt med sig ut i arbetslivet. Både praktikperioden och att numera få arbeta på heltid hos El & PC har verkligen levt upp till mina förväntningar, avslutar Emilia. 

David och Marcus har en elektrisk kemi


David Carlström och Marcus Andersson började båda på El & PC i september 2019. Redan har de hunnit vara på flera projekt tillsammans. Nu är de vid Lagerhuset i Örebro och arbetar med den blivande gymnasieskolans styrsystem och automation – ett arbete och samarbete som fungerar väldigt bra. David är 22 år och kommer från […]

Innebandy och föräldraledighet tog Oskar till El & PC


Oskar Örnéus är ett av företagets senare tillskott. Det var i september 2019 som Oskar blev en del av El & PC och här arbetar han med installation och service – något han har lång erfarenhet av. Men vägen hit har inte varit spikrak. Vi kan säga att intresset för El & PC smygstartade redan för […]

Emilia fick jobb direkt efter studenten


Emilia Sundh tog förra året studenten från Tullängsgymansiet där hon läst El- och energiprogrammet. Under studietiden hade hon sin första praktik på El & PC och sedan dess har hon arbetat på företaget under nästan varje lov från skolan. Nu finns Emilia på heltid hos oss på El & PC, där hon jobbar med elinstallationer.  […]

Från ABB Robotics till EL & PC


Eric Jacobsson har en lång bakgrund som automationstekniker och serviceingenjör. Nu finns han hos oss på El & PC och arbetar som robotprogrammerare och plc-programmerare.

Möt vår programmerare, Hampus!


Hampus Forsberg är 30 år och arbetar som programmerare. En roll han funnit som utmanande och varierande – och inte minst rolig. Han har tagit en paus från byggnationen av ett apparatskåp, och ska nu berätta mer för oss om hans första år på EL & PC.

MÅRTEN – EN FLEXIBEL ARBETSLEDARE


Förra gången vi träffade Mårten hade han precis avslutat sitt första projekt som ledande montör. Två år har gått, och numera har han fått en arbetsledarroll på EL&PC – en roll som innebär betydligt mycket mer mentalt arbete. – Min bild av arbetsledarrollen var att man mestadels träffade kunder, räknade på jobb och skötte mycket […]