Nyheter

EL & PC TILLVERKAR MANNA- OCH RISIFRUTTI


Publicerad: januari 15, 2018
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Alla har vi hört talas om Manna- och Risifrutti, men få har fått ta del av tillverkningen av dessa produkter på så nära håll som Mats Åkesson, el konstruktör på EL & PC.

Det var för två och ett halvt år sedan som de inledande samtalen hölls mellan beställaren Orkla, EL & PC och Prevas. I maj 2017 kunde äntligen projektet påbörjas. Detta efter diverse förseningar ifrån beställaren samt ett gediget förstudie- och planeringsarbete av de båda entreprenörerna.

– Projektet skulle ha påbörjats redan för två år sedan, men efter att Orkla fått problem med sin produktion på andra ställen så var vi tvungna att skjuta på projektet, berättar Mats.

Projektet, som slutfördes i december 2017, har innefattat byte av utrustningen i styrskåpen för mottagning av grädde, mjölk samt tillverkning av Manna- och Risifrutti.

– Vi har ersatt alla komponenter i befintliga styrskåp med nya PLC, som ska blanda och pumpa inkommande produkter, förklarar Mats.

EL & PC har under projektet ansvarat för byggnation, montering och elkonstruktionen, medan Prevas tillhandahållit allt programmeringsarbete. Det hela har planerats i detalj, vilket har lett till att slutresultatet vart bra, menar Mats.

– Eftersom vi fått använda oss av gamla kablage så var det extra viktigt och noggrant i förstudiefasen. Det gäller att man har koll på hur alla signaler ligger, för att slippa koppla så mycket ute på fältet. Men det har gått bra, vi vart klara enligt tidsplan och beställaren är supernöjd med sina nya styrskåp, konstaterar Mats.

Med det kan vi lägga ännu ett väl utfört projekt i EL & PC:s referensbank, och att just detta projektet vart lyckat kanske inte är någon slump. Mats har nämligen varit med förr.

– Jag började jobba på EL & PC redan 1995, då med den gamla ägarbilden. Sen var jag på en annan firma mellan 2007 och 2012, då jag började här igen.

Mats är 51 år och besitter därmed en relativt lång yrkeserfarenhet, något som i vissa fall kan göra att motivationen tryter, men detta är inte fallet för Mats.

– Jag trivs superbra här. Det är en bra organisation med trevliga chefer som verkligen tänker på personalen. Sen trivs jag bra med min roll som el konstruktör, och tillfredställningen som följer efter man trycker på startknappen och ser att det man jobbat med under en lång tid verkligen fungerar, avslutar Mats.

JACOB ORIENTERAR SIG FRAM PÅ VINGEN


Jacob Eriksson, 21, började arbeta på EL & PC direkt efter sin gymnasieutbildning för två år sedan. Idag ansvarar han, tillsammans med Anders Holmberg, för elinstallationerna på OBK´s bygge Vingen. Bygget som är ett lägenhetskomplex på sju våningar och 51 stycken lägenheter innebär att man som ansvarig för elen måste ha full kontroll på läget, […]

BENGT STYR BYGGPROJEKTEN


Bengt Andersson jobbar som Projektledare på Fastighetsautomations-enheten hos EL & PC. Han kommer närmast från Caverion, där han arbetade under 10 år. Det var ungefär ett år sedan som Bengt började arbeta på EL & PC, och han trivs mycket bra med tillvaron. – Vi har en bra sammanhållning där alla hjälps åt, vilket är […]

Nya medarbetare på plats!


Sedan årsskiftet har vi fått några nya medarbetare.   Vi på EL & PC Installationer vill varmt välkomna följande personer till vårt härliga gäng. Ola Broman, Elservice Teofreda Muños Jacobsson, Fastighetsautomation Stefan Svanbäck, Industriautomation Anders Holmberg, Elinstallation Leif Johansson, Elinstallation

RENOVERING AV ADOLFSBERGSSKOLAN


Adolfsbergsskolan genomgår en omfattande renovering. Hela projektet är uppdelat i fem delar, där varje hus utgör sin egen del. EL & PC ansvarar för alla el-installationer på bygget samt att man även sköter om styr-installationen på nybyggnadsdelen. Projektet är en totalentreprenad i partnering med OBK som totalentreprenör och Futurum som beställare. Idag träffar vi Patrik […]

EL & PC TILLVERKAR MANNA- OCH RISIFRUTTI


Alla har vi hört talas om Manna- och Risifrutti, men få har fått ta del av tillverkningen av dessa produkter på så nära håll som Mats Åkesson, el konstruktör på EL & PC. Det var för två och ett halvt år sedan som de inledande samtalen hölls mellan beställaren Orkla, EL & PC och Prevas. […]

EL&PC SÖKER ERFAREN PLC- PROGRAMMERARE


Vill du bidra till morgondagens automationsteknik tillsammans med EL&PC? EL&PC söker PLC- programmerare med placering i Örebro. Vi har en väldigt stabil och växande kundbas i främst Örebroregionen, vilket gör att vi behöver förstärka vår automationsenhet med PLC- programmerare. Du kommer att ingå i en väldigt dynamisk grupp som består av Projektledare, Arbetsledare, Elkonstruktörer, PLC- […]