Nyheter

David och Marcus har en elektrisk kemi


Publicerad: mars 20, 2020

David Carlström och Marcus Andersson började båda på El & PC i september 2019. Redan har de hunnit vara på flera projekt tillsammans. Nu är de vid Lagerhuset i Örebro och arbetar med den blivande gymnasieskolans styrsystem och automation – ett arbete och samarbete som fungerar väldigt bra.

David är 22 år och kommer från Stockholm. Marcus är 23 år och kommer från Vingåker. Med bara veckors mellanrum började de båda på El & PC, och det är rekommendationerna som är den gemensamma nämnaren för hur de hamnade här.

– Min flickvän började plugga här i Örebro så jag flyttade med henne från Stockholm. När jag berättade för min förra chef att jag skulle flytta hit kände han någon som kände Juha Pakarinen (automationschef) så han ringde och rekommenderade mig för El & PC, säger David.

– Jag hamnade här på ett liknande sätt. Jag hade en klasskompis som gjorde sin praktik på El & PC och som gav mig Juhas nummer och tyckte att jag skulle ringa honom. Jag fick komma på intervju och någon månad senare började jag jobba här. Det blev helt enkelt en flytt till närmsta största stad för min del, säger Marcus.

Sedan flytten från sina respektive hemstäder har David börjat spela innebandy i Kumla medan Marcus gärna gör utflykter i skogen eller tar en sväng med båten på sin fritid. Utöver det tillbringar de båda gärna tid med vänner, nära och kära.

Hur trivs ni på El & PC och i Örebro?

– Jag trivs väldigt bra här! Jag tycker det är bra arbetsförhållanden och att allt funkar bra, både på jobbet och i staden. Det är inte lika stressigt i Örebro som det är i Stockholm och det tycker jag är ganska skönt faktiskt, säger David.

– Jag håller med om att det är bra arbetsförhållanden. Jag har inte varit på ett så stort företag som El & PC tidigare, på förra jobbet var vi bara sju stycken, och jag tycker det känns väldigt bra här, säger Marcus.

Under den relativt korta tid som David och Marcus har varit på El & PC har de redan hunnit vara på flera projekt tillsammans, precis som de är nu vid Lagerhuset där Thorén Business School ska flytta in så småningom. Att de har hamnat på samma projekt har mest bara varit en slump, men det är en slump som de båda är nöjda med.

– Jag tycker att vi har haft en väldigt bra kemi, helt ärligt. Är det grejer som jag inte är så bra på så är Marcus det, och är det grejer som Marcus inte är så bra på så är jag det. Jag tycker vi jobbar bra ihop, det är min åsikt i varje fall, säger David.

– Jag håller med! Vi kompletterar varandra på ett bra sätt vilket gör att det känns tryggt att jobba ihop, instämmer Marcus.

David och Marcus arbete vid Lagerhuset har pågått sedan mitten på december och de räknar med att bli klara i början av sommaren. Om de hamnar tillsammans på även nästa projekt återstår att se, men det är en fråga för framtiden.

– Det är fortfarande ganska mycket kvar att göra här men vi har gjort mycket också. Det är rumsreglering, fläktrum och allt möjligt. Vi har väl kommit halvvägs ungefär, säger David.– Även om vi gjort klart allt så mycket som vi kan behöver vi vänta på att någon sätter upp exempelvis undertak eller att elementen kommer på plats. Vi har ju kört igenom hela huset en gång nästan, eller åtminstone 60 %. Vi ska gå ett varv till sen och göra klart det sista, avslutar Marcus.

Att våga byta spår ledde Jimmy till EL & PC: ”Varit givande på alla sätt”


Mitt i livet bestämde sig Jimmy Kindlund för att prova något helt nytt. Att utbilda sig och byta arbetsfält. Snart har Jimmy gjort sitt första år på EL & PC och får göra precis det han vill göra – nämligen att konstruera och programmera. Välkommen Jimmy! Jimmy kom precis tillbaka från ett projektbesök vid Atria […]

Nyanställde Mikael ritar CAD hos EL & PC: ”En annan värld”


EL & PC har numera en egen CAD-ritare. Efter 20 år i branschen på samma företag valde Mikael Verlage att prova något nytt och ansluta till samma team som sin gamla barndomsvän. Vi hälsar Mikael varmt välkommen! CAD-ritare är den officiella titeln men kär kollega har många namn och mer inofficiellt beskrivs Mikael både som […]

Möt Azer – vår nya programmerare: ”Det klickade direkt!”


Har du funderat på hur kontorets kaffemaskin funkar? Sådant funderar Azer på, och sen funderar han på hur maskinen kan fungera ännu bättre. Nu jobbar Azer visserligen inte med kaffemaskiner utan främst med att förbättra större och mer avancerade robotar. Vi säger välkommen till Azer Suman – vår nya programmerare. Kaffet skvalpar ner i koppen. […]

EL & PC utbildar automationsingenjörerna: ”Första gången vi provar det här”


De blivande automations- och robotingenjörerna från Hermods fick under fyra intensiva veckor lära sig allt om att bygga apparatskåp. I ett nära samarbete med yrkeshögskolan har EL & PC fått förtroendet att både utforma programmets elkonstruktionskurs och lära ut sina kompetenser till eleverna. – Vi har samarbetat med Hermods under många år. Framförallt genom att […]

Erik visade framfötterna på praktiken och fick jobb: ”Superskönt!”


Under gymnasietiden praktiserade Erik Villgren på EL & PC. Direkt efter studenten fick han jobb. Sedan i somras har han som heltidsanställd på firman hunnit prova på mycket på företaget och får bredda sina praktiska kunskaper på både små och stora projekt.  – Det är alltid bra med kunskap. Som ny på företaget vill jag […]

David och Marcus har en elektrisk kemi


David Carlström och Marcus Andersson började båda på El & PC i september 2019. Redan har de hunnit vara på flera projekt tillsammans. Nu är de vid Lagerhuset i Örebro och arbetar med den blivande gymnasieskolans styrsystem och automation – ett arbete och samarbete som fungerar väldigt bra. David är 22 år och kommer från […]