Nyheter

David och Marcus har en elektrisk kemi


Publicerad: mars 20, 2020

David Carlström och Marcus Andersson började båda på El & PC i september 2019. Redan har de hunnit vara på flera projekt tillsammans. Nu är de vid Lagerhuset i Örebro och arbetar med den blivande gymnasieskolans styrsystem och automation – ett arbete och samarbete som fungerar väldigt bra.

David är 22 år och kommer från Stockholm. Marcus är 23 år och kommer från Vingåker. Med bara veckors mellanrum började de båda på El & PC, och det är rekommendationerna som är den gemensamma nämnaren för hur de hamnade här.

– Min flickvän började plugga här i Örebro så jag flyttade med henne från Stockholm. När jag berättade för min förra chef att jag skulle flytta hit kände han någon som kände Juha Pakarinen (automationschef) så han ringde och rekommenderade mig för El & PC, säger David.

– Jag hamnade här på ett liknande sätt. Jag hade en klasskompis som gjorde sin praktik på El & PC och som gav mig Juhas nummer och tyckte att jag skulle ringa honom. Jag fick komma på intervju och någon månad senare började jag jobba här. Det blev helt enkelt en flytt till närmsta största stad för min del, säger Marcus.

Sedan flytten från sina respektive hemstäder har David börjat spela innebandy i Kumla medan Marcus gärna gör utflykter i skogen eller tar en sväng med båten på sin fritid. Utöver det tillbringar de båda gärna tid med vänner, nära och kära.

Hur trivs ni på El & PC och i Örebro?

– Jag trivs väldigt bra här! Jag tycker det är bra arbetsförhållanden och att allt funkar bra, både på jobbet och i staden. Det är inte lika stressigt i Örebro som det är i Stockholm och det tycker jag är ganska skönt faktiskt, säger David.

– Jag håller med om att det är bra arbetsförhållanden. Jag har inte varit på ett så stort företag som El & PC tidigare, på förra jobbet var vi bara sju stycken, och jag tycker det känns väldigt bra här, säger Marcus.

Under den relativt korta tid som David och Marcus har varit på El & PC har de redan hunnit vara på flera projekt tillsammans, precis som de är nu vid Lagerhuset där Thorén Business School ska flytta in så småningom. Att de har hamnat på samma projekt har mest bara varit en slump, men det är en slump som de båda är nöjda med.

– Jag tycker att vi har haft en väldigt bra kemi, helt ärligt. Är det grejer som jag inte är så bra på så är Marcus det, och är det grejer som Marcus inte är så bra på så är jag det. Jag tycker vi jobbar bra ihop, det är min åsikt i varje fall, säger David.

– Jag håller med! Vi kompletterar varandra på ett bra sätt vilket gör att det känns tryggt att jobba ihop, instämmer Marcus.

David och Marcus arbete vid Lagerhuset har pågått sedan mitten på december och de räknar med att bli klara i början av sommaren. Om de hamnar tillsammans på även nästa projekt återstår att se, men det är en fråga för framtiden.

– Det är fortfarande ganska mycket kvar att göra här men vi har gjort mycket också. Det är rumsreglering, fläktrum och allt möjligt. Vi har väl kommit halvvägs ungefär, säger David.– Även om vi gjort klart allt så mycket som vi kan behöver vi vänta på att någon sätter upp exempelvis undertak eller att elementen kommer på plats. Vi har ju kört igenom hela huset en gång nästan, eller åtminstone 60 %. Vi ska gå ett varv till sen och göra klart det sista, avslutar Marcus.

David och Marcus har en elektrisk kemi


David Carlström och Marcus Andersson började båda på El & PC i september 2019. Redan har de hunnit vara på flera projekt tillsammans. Nu är de vid Lagerhuset i Örebro och arbetar med den blivande gymnasieskolans styrsystem och automation – ett arbete och samarbete som fungerar väldigt bra. David är 22 år och kommer från […]

Innebandy och föräldraledighet tog Oskar till El & PC


Oskar Örnéus är ett av företagets senare tillskott. Det var i september 2019 som Oskar blev en del av El & PC och här arbetar han med installation och service – något han har lång erfarenhet av. Men vägen hit har inte varit spikrak. Vi kan säga att intresset för El & PC smygstartade redan för […]

Emilia fick jobb direkt efter studenten


Emilia Sundh tog förra året studenten från Tullängsgymansiet där hon läst El- och energiprogrammet. Under studietiden hade hon sin första praktik på El & PC och sedan dess har hon arbetat på företaget under nästan varje lov från skolan. Nu finns Emilia på heltid hos oss på El & PC, där hon jobbar med elinstallationer.  […]

Från ABB Robotics till EL & PC


Eric Jacobsson har en lång bakgrund som automationstekniker och serviceingenjör. Nu finns han hos oss på El & PC och arbetar som robotprogrammerare och plc-programmerare.

Möt vår programmerare, Hampus!


Hampus Forsberg är 30 år och arbetar som programmerare. En roll han funnit som utmanande och varierande – och inte minst rolig. Han har tagit en paus från byggnationen av ett apparatskåp, och ska nu berätta mer för oss om hans första år på EL & PC.

MÅRTEN – EN FLEXIBEL ARBETSLEDARE


Förra gången vi träffade Mårten hade han precis avslutat sitt första projekt som ledande montör. Två år har gått, och numera har han fått en arbetsledarroll på EL&PC – en roll som innebär betydligt mycket mer mentalt arbete. – Min bild av arbetsledarrollen var att man mestadels träffade kunder, räknade på jobb och skötte mycket […]