Nyheter

Daniel – en världsvan automationsingenjör


Publicerad: december 10, 2018

Daniel Gustavsson, 32 år, har arbetat som automationsingenjör på EL & PC i snart tre år. Ett yrke som i grunden går ut på att få industriella processer att bli mer eller mindre automatiserade, och på EL & PC utförs inte automationsjobben bara hemma i Sverige.

Daniel har under sin tid på el- och automationsföretaget hunnit med att arbeta i bland annat Chile, Bolivia och Irland, samt i diverse gruvor runt om i Sverige. Detta i kombination med en del kontorsjobb på Boställsvägen i Örebro gör att Daniel får en rejäl variation i sitt arbete – något som han trivs väldigt bra med.

– Jag trivs superbra i min roll här på EL & PC. Ingen dag är den andra lik. Ena dagen är man nere i en gruva i Zinkgruvan och felsöker en laddningstruck, och nästa dag är man på kontoret och programmerar, för att sedan packa väskan och sticka till Chile dagen efter. Man får en bra variation och ställs hela tiden inför nya utmaningar, vilket gör att man lär sig något nytt och ständigt utvecklas, säger Daniel.

I slutet av augusti var Daniel i Sydamerika, på uppdrag åt Projektengagemang.

– Först var jag i Chile en vecka. Där jag hjälpte Flex Enclosure med strömförsörjningen till ett stort datacenter. Sedan var jag över till Bolivia på ett annat litet jobb, säger Daniel helt rutinmässigt.

Hur var det att jobba i Sydamerika?

– Själva arbetet var inget märkvärdigt, däremot var resan från Chile till Bolivia lite speciell. Man kan väl säga att säkerhetspersonalen på flygplatsen i Bolivia ställde sig frågande till varför jag flög in och ut ur Bolivia inom loppet av 24 timmar, skrattar Daniel.

 Det skulle inte dröja länga innan Flex Enclosure hörde av sig igen, och i skrivande stund är Daniel på väg tillbaka till sydligare breddgrader. 

– Jag och Andreas (Nordh, VD på EL & PC) var nere i Tyskland på en Siemens-mässa när telefonen ringde, och vi fick en förfrågan om att åka tillbaka, denna gången till Republiken Nicaragua i Centralamerika. Jag kommer att vara där hela vecka 50, och arbetet kommer att vara liknande det som utfördes i Chile och Bolivia, förklarar Daniel.

Emilia fick jobb direkt efter studenten


Emilia Sundh tog förra året studenten från Tullängsgymansiet där hon läst El- och energiprogrammet. Under studietiden hade hon sin första praktik på El & PC och sedan dess har hon arbetat på företaget under nästan varje lov från skolan. Nu finns Emilia på heltid hos oss på El & PC, där hon jobbar med elinstallationer.  […]

Från ABB Robotics till EL & PC


Eric Jacobsson har en lång bakgrund som automationstekniker och serviceingenjör. Nu finns han hos oss på El & PC och arbetar som robotprogrammerare och plc-programmerare.

Möt vår programmerare, Hampus!


Hampus Forsberg är 30 år och arbetar som programmerare. En roll han funnit som utmanande och varierande – och inte minst rolig. Han har tagit en paus från byggnationen av ett apparatskåp, och ska nu berätta mer för oss om hans första år på EL & PC.

MÅRTEN – EN FLEXIBEL ARBETSLEDARE


Förra gången vi träffade Mårten hade han precis avslutat sitt första projekt som ledande montör. Två år har gått, och numera har han fått en arbetsledarroll på EL&PC – en roll som innebär betydligt mycket mer mentalt arbete. – Min bild av arbetsledarrollen var att man mestadels träffade kunder, räknade på jobb och skötte mycket […]

Andreas Nordh om EL & PC´s framfart


EL & PC har under de senaste åren tilldelats diverse priser för sitt sätt att bedriva företaget. Bland annat har man två år i rad blivit nominerade till Årets Hantverkare. Företaget har sedan 2012 haft fyra delägare – Andreas Nordh, VD och personalansvarig. Johan Eriksson, Installationsansvarig. Juha Pakarinen, Automationsansvarig och Jan-Erik Rosander med övergripande ansvar […]

Daniel – en världsvan automationsingenjör


Daniel Gustavsson, 32 år, har arbetat som automationsingenjör på EL & PC i snart tre år. Ett yrke som i grunden går ut på att få industriella processer att bli mer eller mindre automatiserade, och på EL & PC utförs inte automationsjobben bara hemma i Sverige. Daniel har under sin tid på el- och automationsföretaget […]