Nyheter

Andreas Nordh om EL & PC´s framfart


Publicerad: januari 24, 2019
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

EL & PC har under de senaste åren tilldelats diverse priser för sitt sätt att bedriva företaget. Bland annat har man två år i rad blivit nominerade till Årets Hantverkare.

Företaget har sedan 2012 haft fyra delägare – Andreas Nordh, VD och personalansvarig. Johan Eriksson, Installationsansvarig. Juha Pakarinen, Automationsansvarig och Jan-Erik Rosander med övergripande ansvar för alla typer av elarbeten ute på fältet. Tillsammans med dessa herrar sitter Göran Eriksson och Helen Rosander med i styrelsen. Göran verkar som operativ chef och Helen ansvarar för administration och ekonomi.

För Andreas del började resan i början av 2000-talet, när hans dåvarande arbetsgivare lade ned sin verksamhet.

– Jag arbetade i nästan tio år på Ericssons mönsterkortsfabrik i Kumla, där jag dom sju sista åren gick nattskift, och arbetade som produktionstekniker. Men i början av 2000-talet lades fabriken ned och jag fick chansen att jobba extra på EL & PC, och tyckte att det var superkul med el – så jag valde att utbilda mig inom El & Automation för att sedan arbeta vidare på EL & PC, berättar Andreas.

Sedan Andreas började på EL & PC har man vid ett flertal tillfällen blivit uppmärksammade för sitt sätt att bedriva el- och automationsföretaget.

– Vi har haft några fantastiska år nu. 2018 blev vi framröstade som topp fem i Sverige i kategorin Årets Hantverkare, och just denna tävling är extra kul eftersom det är kunderna som röstar fram oss. 2019 är inte avgjord än så gå gärna in och rösta på oss.

2018 utsågs vi även till Gasellföretag. Detta är en tävling som Dagens Industri har anordnat sedan år 2000. Det är ett pris för företag som växt snabbt dom sista åren. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasell, att få vara en del av den procenten är såklart jättekul.

 Dessa nomineringar hade ju såklart inte varit möjliga utan våra fantastiska medarbetare, kunder och leverantörer – vi vill verkligen vill passa på att rikta ett stort tack till samtliga.

Vad är er målsättning för 2019?

– Våra mål är att växa långsiktigt och i en takt som möjliggör för hela organisationen att hinna med. Det som är viktigt för oss är att värna om kundrelationer och såklart att ha ett bra klimat för all personal, så att alla trivs med sin roll och att gå till arbetet.

En sund och organiskt tillväxt, samt att anställa rätt personal är alltså receptet för framgång?

– Exakt. För oss är det superviktigt att anställa ”rätt” personal. Det är viktigt att man har rätt inställning till yrket och till medmänniskor. Egenskaper som att komma i tid, sköta raster, vara en god kamrat till sina kollegor, och naturligtvis vara trevlig och ansvarstagande mot kunder, är något som vi värdesätter väldigt mycket. Precis som i lagidrott gäller det att samverka och inte prata illa om varandra eller om företaget.

Vart ser du företaget om fem år?

– Att vi fortfarande är ett stabilt och lönsamt företag, med god personalvård. Förhoppningsvis har vi även breddat oss ännu mer inom vår bransch, samt ökat med några medarbetare till.

Att driva ett framgångsrikt företag på ett hållbart sätt kräver mycket arbete och långa dagar, vad gör du för att koppla av?

– Fritiden ägnas mycket med familjen, jag har tre döttrar som spelar innebandy och tävlar med Islandshästar. Sedan tycker Frugan och jag om att resa, samt vara ute i naturen och plocka svamp och fiska.

Andreas Nordh om EL & PC´s framfart


EL & PC har under de senaste åren tilldelats diverse priser för sitt sätt att bedriva företaget. Bland annat har man två år i rad blivit nominerade till Årets Hantverkare. Företaget har sedan 2012 haft fyra delägare – Andreas Nordh, VD och personalansvarig. Johan Eriksson, Installationsansvarig. Juha Pakarinen, Automationsansvarig och Jan-Erik Rosander med övergripande ansvar […]

Daniel – en världsvan automationsingenjör


Daniel Gustavsson, 32 år, har arbetat som automationsingenjör på EL & PC i snart tre år. Ett yrke som i grunden går ut på att få industriella processer att bli mer eller mindre automatiserade, och på EL & PC utförs inte automationsjobben bara hemma i Sverige. Daniel har under sin tid på el- och automationsföretaget […]

JACOB ORIENTERAR SIG FRAM PÅ VINGEN


Jacob Eriksson, 21, började arbeta på EL & PC direkt efter sin gymnasieutbildning för två år sedan. Idag ansvarar han, tillsammans med Anders Holmberg, för elinstallationerna på OBK´s bygge Vingen. Bygget som är ett lägenhetskomplex på sju våningar och 51 stycken lägenheter innebär att man som ansvarig för elen måste ha full kontroll på läget, […]

BENGT STYR BYGGPROJEKTEN


Bengt Andersson jobbar som Projektledare på Fastighetsautomations-enheten hos EL & PC. Han kommer närmast från Caverion, där han arbetade under 10 år. Det var ungefär ett år sedan som Bengt började arbeta på EL & PC, och han trivs mycket bra med tillvaron. – Vi har en bra sammanhållning där alla hjälps åt, vilket är […]

Nya medarbetare på plats!


Sedan årsskiftet har vi fått några nya medarbetare.   Vi på EL & PC Installationer vill varmt välkomna följande personer till vårt härliga gäng. Ola Broman, Elservice Teofreda Muños Jacobsson, Fastighetsautomation Stefan Svanbäck, Industriautomation Anders Holmberg, Elinstallation Leif Johansson, Elinstallation

RENOVERING AV ADOLFSBERGSSKOLAN


Adolfsbergsskolan genomgår en omfattande renovering. Hela projektet är uppdelat i fem delar, där varje hus utgör sin egen del. EL & PC ansvarar för alla el-installationer på bygget samt att man även sköter om styr-installationen på nybyggnadsdelen. Projektet är en totalentreprenad i partnering med OBK som totalentreprenör och Futurum som beställare. Idag träffar vi Patrik […]