Nyheter

Andreas Nordh om EL & PC´s framfart


Publicerad: januari 24, 2019

EL & PC har under de senaste åren tilldelats diverse priser för sitt sätt att bedriva företaget. Bland annat har man två år i rad blivit nominerade till Årets Hantverkare.

Företaget har sedan 2012 haft fyra delägare – Andreas Nordh, VD och personalansvarig. Johan Eriksson, Installationsansvarig. Juha Pakarinen, Automationsansvarig och Jan-Erik Rosander med övergripande ansvar för alla typer av elarbeten ute på fältet. Tillsammans med dessa herrar sitter Göran Eriksson och Helen Rosander med i styrelsen. Göran verkar som operativ chef och Helen ansvarar för administration och ekonomi.

För Andreas del började resan i början av 2000-talet, när hans dåvarande arbetsgivare lade ned sin verksamhet.

– Jag arbetade i nästan tio år på Ericssons mönsterkortsfabrik i Kumla, där jag dom sju sista åren gick nattskift, och arbetade som produktionstekniker. Men i början av 2000-talet lades fabriken ned och jag fick chansen att jobba extra på EL & PC, och tyckte att det var superkul med el – så jag valde att utbilda mig inom El & Automation för att sedan arbeta vidare på EL & PC, berättar Andreas.

Sedan Andreas började på EL & PC har man vid ett flertal tillfällen blivit uppmärksammade för sitt sätt att bedriva el- och automationsföretaget.

– Vi har haft några fantastiska år nu. 2018 blev vi framröstade som topp fem i Sverige i kategorin Årets Hantverkare, och just denna tävling är extra kul eftersom det är kunderna som röstar fram oss. 2019 är inte avgjord än så gå gärna in och rösta på oss.

2018 utsågs vi även till Gasellföretag. Detta är en tävling som Dagens Industri har anordnat sedan år 2000. Det är ett pris för företag som växt snabbt dom sista åren. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasell, att få vara en del av den procenten är såklart jättekul.

 Dessa nomineringar hade ju såklart inte varit möjliga utan våra fantastiska medarbetare, kunder och leverantörer – vi vill verkligen vill passa på att rikta ett stort tack till samtliga.

Vad är er målsättning för 2019?

– Våra mål är att växa långsiktigt och i en takt som möjliggör för hela organisationen att hinna med. Det som är viktigt för oss är att värna om kundrelationer och såklart att ha ett bra klimat för all personal, så att alla trivs med sin roll och att gå till arbetet.

En sund och organiskt tillväxt, samt att anställa rätt personal är alltså receptet för framgång?

– Exakt. För oss är det superviktigt att anställa ”rätt” personal. Det är viktigt att man har rätt inställning till yrket och till medmänniskor. Egenskaper som att komma i tid, sköta raster, vara en god kamrat till sina kollegor, och naturligtvis vara trevlig och ansvarstagande mot kunder, är något som vi värdesätter väldigt mycket. Precis som i lagidrott gäller det att samverka och inte prata illa om varandra eller om företaget.

Vart ser du företaget om fem år?

– Att vi fortfarande är ett stabilt och lönsamt företag, med god personalvård. Förhoppningsvis har vi även breddat oss ännu mer inom vår bransch, samt ökat med några medarbetare till.

Att driva ett framgångsrikt företag på ett hållbart sätt kräver mycket arbete och långa dagar, vad gör du för att koppla av?

– Fritiden ägnas mycket med familjen, jag har tre döttrar som spelar innebandy och tävlar med Islandshästar. Sedan tycker Frugan och jag om att resa, samt vara ute i naturen och plocka svamp och fiska.

Att våga byta spår ledde Jimmy till EL & PC: ”Varit givande på alla sätt”


Mitt i livet bestämde sig Jimmy Kindlund för att prova något helt nytt. Att utbilda sig och byta arbetsfält. Snart har Jimmy gjort sitt första år på EL & PC och får göra precis det han vill göra – nämligen att konstruera och programmera. Välkommen Jimmy! Jimmy kom precis tillbaka från ett projektbesök vid Atria […]

Nyanställde Mikael ritar CAD hos EL & PC: ”En annan värld”


EL & PC har numera en egen CAD-ritare. Efter 20 år i branschen på samma företag valde Mikael Verlage att prova något nytt och ansluta till samma team som sin gamla barndomsvän. Vi hälsar Mikael varmt välkommen! CAD-ritare är den officiella titeln men kär kollega har många namn och mer inofficiellt beskrivs Mikael både som […]

Möt Azer – vår nya programmerare: ”Det klickade direkt!”


Har du funderat på hur kontorets kaffemaskin funkar? Sådant funderar Azer på, och sen funderar han på hur maskinen kan fungera ännu bättre. Nu jobbar Azer visserligen inte med kaffemaskiner utan främst med att förbättra större och mer avancerade robotar. Vi säger välkommen till Azer Suman – vår nya programmerare. Kaffet skvalpar ner i koppen. […]

EL & PC utbildar automationsingenjörerna: ”Första gången vi provar det här”


De blivande automations- och robotingenjörerna från Hermods fick under fyra intensiva veckor lära sig allt om att bygga apparatskåp. I ett nära samarbete med yrkeshögskolan har EL & PC fått förtroendet att både utforma programmets elkonstruktionskurs och lära ut sina kompetenser till eleverna. – Vi har samarbetat med Hermods under många år. Framförallt genom att […]

Erik visade framfötterna på praktiken och fick jobb: ”Superskönt!”


Under gymnasietiden praktiserade Erik Villgren på EL & PC. Direkt efter studenten fick han jobb. Sedan i somras har han som heltidsanställd på firman hunnit prova på mycket på företaget och får bredda sina praktiska kunskaper på både små och stora projekt.  – Det är alltid bra med kunskap. Som ny på företaget vill jag […]

David och Marcus har en elektrisk kemi


David Carlström och Marcus Andersson började båda på El & PC i september 2019. Redan har de hunnit vara på flera projekt tillsammans. Nu är de vid Lagerhuset i Örebro och arbetar med den blivande gymnasieskolans styrsystem och automation – ett arbete och samarbete som fungerar väldigt bra. David är 22 år och kommer från […]